lördag 10 december 2011

Gott med kaktus!

Kan man äta kaktus? Javisst! Den är en av de godaste växterna som finns. En mycket vanlig sort som man äter i Mexiko är nopal som tyvärr är svår att få tag på färsk i Sverige. Vanligare är kaktusens frukter som ofta kallas kaktusfikon och som finns i många snabbköp till bra priser. Färska grillade kaktusblad är en riktig delikatess som fyllning i tacos. Kaktusblad kan också kokas och är basen till en otroligt god sallad som man enkelt kan laga här hemma. Till den går det väldigt bra att använda konserverade kaktusblad som finns att köpa här. Idag bjuder jag på ett recept på "ensalada de nopales" som finns i min bok:

Inlagda kaktusblad!
Kaktussallad:

Ingredienser
1 burk nopales
1/2 silver lök, strimlad
2 tomater, grovhackade
1 dl hackad färsk koriander
100 g tärnad fetaost
ev. llite salt

Tillagning:
Sila kaktusbladen. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i ca 15 min. Klart!

Servera till stekta kött-, kyckling- eller fiskrätter. Salladen går utmärkt att använda som fyllning i tacos.

Inga kommentarer: